понеділок, 6 червня 2022 р.

Тема дня: “Зелене царство”

 

Доброго дня!!! На цьому тижні ми будемо говорити про природу, про квіти, про те, де вони ростуть,  з яких частин складається квітка, як потрібно доглядати за рослинами. З"ясуємо, як живеться квітам ( взагалі рослинам), якщо їх не поливають і не доглядають за ними? Чому рослини називають нашими друзями?
Проводимо спостереження в природі за: квітами на клумбі,за тим як мама поливає клумбу з квітами або розсаду на городі (навіщо це потрібно), за сонечком, за комахами на рослинах

Рухова діяльність
(перейти за посиланням на сторінку блогу фізінструктора)
- - -- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Читання вірша Н. Карпенко “Білолиця королівна”

Білолиця королівна

Квітне в лузі королиця
Королівна білолиця.
 
Гарна квіточка така,
Жовтоока і струнка!

Чом ромашкою всі звуть?
Королиці скрізь ростуть – 

І у полі, і в садку,
І у нашім квітнику!

Нагадати тут доречно,
Що ромашка в нас – аптечна!

Її квіти запашні,
Невисокі і дрібні 

Ромен-зіллям величають
І рум’янком називають. 

Ось саме тут можемо поговоритипро корисні властивості такої квітки і провести парелелі, чому можемо її назвати нашим "другом".

Інші цікаві віршики Н. Карпенко можна почитати за посиланням нижче👇👇👇


Бесіда: “Квіти радість нам несуть"
М/гра: “Що є у квітки?”


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -



Формування культурно-гігієнічних навичок

Консультація для батьків: “Харчова поведінка батьків”

  1. Особливості харчової поведінки формуються у дитинстві та мають доволі стійкий характер. Найімовірніше, дитина, яка харчується неправильно, не змінить свою звичку у подальшому житті. Тому для формування адекватної харчової поведінки дошкільників передусім доцільно розглянути ті чинники, що впливають на вподобання у харчовій культурі дітей:

    • харчова поведінка батьків;
    • приклад авторитетних людей, тощо.

    Харчова поведінка батьків

    Найбільше впливають на харчову поведінку дитини ставлення до приймання їжі та смакові переваги матері, адже вона є найріднішою людиною і першим зразком для наслідування. З нею дитина частіше спілкується, ділиться враженнями та проводить більше часу, аніж з іншими членами сім’ї.

    Результативність виховання батьками як позитивних, так і негативних смакових звичок переважає впливи інших дорослих. Майже завжди поведінка дитини визначається харчовими уподобаннями та культурою її батьків. Наприклад, якщо батьки постійно нехтують культурою харчування, правильною поведінкою за столом, то й дитина наслідує саме ці дії або готують напівфабрикати, купують готову їжу, то цілком логічно, що дитина звикає до такого харчування та залюбки їсть такі продукти. Так формується замкнуте коло, бо з часом батьки переконуються, що саме це й є улюбленою їжею їхнього малюка.

    Приклад авторитетних людей

    Харчова поведінка авторитетних для дитини людей, наприклад дорослих або інших дітей, упливає на розвиток вибірковості в їжі. Цей факт цілком природний та очевидний: дитина дивиться, що робить дорослий або старша дитина, і наслідує їхні дії.

    Тож з огляду на те, що «копіювання за зразком» є основним способом формування моделей поведінки і більшості навичок дитини в дошкільному віці, оточення має дотримуватися правил етикету і культури харчування. Слід зауважити, що харчова поведінка незнайомих дорослих на харчову поведінку дітей майже не впливає.

    Отже, сами дорослі повинні не тільки на словах, а й на ділі показувати дітям як треба себе вести за столом, правилам етикету, культурі поведінки і тільки тоді ми будемо мати гарні результати.

Немає коментарів:

Дописати коментар